Flasken
lamp
Hva skjer?
Utstilling

Utstiller 14 juni 2015 – Jannicke Valen og Esben Johansen

”Between Dream & Reality” er en utstilling som skildrer øyeblikk mellom drøm og virkelighet. Bildene reflekterer stemninger og observasjoner som befinner seg i grenselandet mellom disse sinnstilstandene. Opplev magi i hverdagsøyeblikkene!

Det er samboerparet Jannicke Valen og Esben Johansen som har laget bildene til utstillingen. Samarbeidet består i at de begge fungerer som fotografer, regissører og idé makere. I tillegg er Jannicke grafisk designer og deltar ofte som modell. Datteren deres Stella på fire år er også involvert i arbeidene som modell. Målet er alltid å skape bilder som forteller historier. De fleste av bildene til utstillingen er trykket på aluminiumsplater som gir en helt spesiell kvalitet, mens resten av bildene er trykket på tykt fotopapir og rammet inn.

Sammen driver samboerparet også nettbutikken aimforart.com som tilbyr bilder og plakater spesialtilpasset til ditt hjem og kontor. Den ble startet opp som følge av flere henvendelser fra kjente og bekjente som ønsket å kjøpe bilder de hadde laget.


5 6 4 1 2 37

 

Utstiller 22 mars 2015 – Rønnaug F. Roald

Rønnaug Frithjofdatter Roald har alltid tegnet og har derfor aldri sett for seg et liv uten å kreere og produsere. Hennes kunstneriske karriere spenner seg over et vidt spekter fra skreddersøm, tradisjonell husflid og ulike grafiske sjangere, via gipsskulptur, olje- og akrylmaling, til fotografi.

Rønnaug har tidligere harr utstilling hos oss (2013), da med fotografiske verker. Denne gangen representerer hun flere kunstneriske sjangere, så som håndtegning og akrylmaling, i tillegg til nye fotografier. Utstillingen vil henge frem til uti juni.

blåhesthushesterhestek

 

Utstiller 13 januar 2015 – Bente Kystad Kyr

Billedkunstner Bente Kystad Kyr fra Ski, viser sine fargerike, frodige og varme akrylbilder på Flasken fra 13. januar til 22.mars.

Kystad Kyr startet sin kunstnerkarriere for 10 år siden, etter flere år som grafisk designer og IT-kandidat. Utdannet billedkunstner fra Nydalen kunstskole og har deltatt på flere juryerte utstillinger og avholdt en rekke separatutstillinger. Underveis har Bente Kystad Kyr fått veiledning av Henriette Finne, Peter Esdaile og Per Morten Karlsen og gått på flere kurs hos ulike kunstnere.

Bente Kystad Kyr bruker ofte ulike teknikker og holder kurs i blant annet maling på plexiglass, fotooverføring og i generell glede, inspirasjon og  kreativitet innen maling.

Bente Kyrbente kyr 2

Utstiller 9 november 2014 – Arnstein D. Gulsett

Arnstein har tegnet og malt siden 1950 tallet. Han gikk på kunstskole i 3 år og har gjennom årene utviklet seg videre med egen drivkraft og studier. Han bruker flere teknikker.

Han kom til Nesodden i 1967 og har arbeidet på Sunnås i 46 år. Arnstein har hatt flere utstillinger på Nesodden, Drøbak, Flekkefjord, Einunndaken nord for Rondane, Vågå og Skjåk bl.a.

Utstiller 7 septemer 2014 – Lamberto Santini Barbatano

De falne gudinner»  

Lamberto Santini Barbatano ble født i Addis Abeba, Etiopia, i 1959, vokste opp i Etiopia og Italia, har bodd i India, Jemen og til slutt Norge. Han har bodd i Norge siden 1982 hvor han har jobbet som kokk og har vært vokalist i noen band og er fortsatt vokalist i Skabandet Mt Hammed. Han har gjennom årene malt en rekke bilder.

Lambertos bilder bærer preg av han personlige livserfaringer og hans lekne tilnærming til kunsten – ufaglært og uutdannet har han gjennom flere tiår skapt bilder simpelten fordi de «ville bli malt» slik han engang uttrykte det.

Bildene er til salgs og Lamberto kan nåes på tlf. 40 46 87 91 eller på hans Facebooksider.

ny ytstillin 7 sept ytst

Utstiller 15 juni 2014- Else Krogh – Hansen

Else Krogh-Hansen er kunstner, illustratør og grafisk designer. Hun er fra Nesodden og har bodd her i nitten år. Utstillingen heter STILLEBEN-VILLEBEN og henspiller på to typer motiver.

13-06-2014 22-54-4313-06-2014 22-55-16

 

Utstiller 1 April 2014 – LARA SAND

Lara Sand 35 år født og oppvokst på Imingfjell i Hardangervidda, flyttet til Nesodden i 1994 og bodde der i 14 år. Bor nå i Drøbak hvor hun til daglig jobber på legekontor. Er utdannet grafisk designer og illustratør, og maling er en hobby hun har holdt på med siden barns ben, da arvet hun malesakene etter sin mormor som også var kunstner. hun har atelie og visningslokaler i Drøbak. Maler gjerne på bestilling, portretter, bygninger, biler, dyr og annet. Stilen er kalt popart og er en moderne stil med klare linjer, figurativt og sterke farger. Inspirert av Andy Warhol. Lara er glad i farger og det kommer godt frem i maleriene. Bruker som regel akryl, blekk, lakk, fettstifter på lerret.

Denne gangen er alle bildene like store, altså 1×1 meter. Lara har egen nettside, www.larasand-design.com Og dere finner henne på Facebook som Lara Sand (da med et maleri som profilbilde) Der er endel informasjon om hva hun driver med. Har blant annet donert et maler i Ylvas ånd til Sykehusbarna, donert et maleri til kreftforskning og nå donerer hun et maler til organisasjonen Mountain People i Nepal (etter forespørsel) De skal holde en stor kunstauksjon hvor bl.a. Vebjørn Sand med flere kjente norske kunstnere donerer malerier/bilder. Pengene går til barn i Nepal og et tannlegekontor som er under oppbygging.

Lara Sand er fast utstiller på Ås nye Folkebibliotek på Vinterbrosenter. Der henger store malerier av LandRovere. På bestilling fra biblioteksjefen Marianne. Disse selges rett fra vegg.

Hun er også månedens kunstner i Nore og Uvdal i Buskerud fra neste uke og en mnd frem vil det henge et maleri på Folkebiblioteket der oppe.

WP_003897WP_003892 lys

 

NY UTSTILLING I JANUAR 2014

Britt Nyseter, bosatt på Nesodden, er en naturelsker. Det er nettopp denne lidenskapen hun formidler igjennom sine fotografier. Hun har i mange år interessert seg for foto og har de siste årene hatt utstillinger  i flere perioder på noen av middelaldergårdene i Vågå. Britt Nyseter har vært representert to år på rad på Medlemsutstillingen i Vanntårnet, Nesodden. Hennes bilder har vært utstilt på Nesoddhuset, Fagerstrand.

Til tross for redusert syn, fanger hun motivene og ser klart komposisjonene i hvert eneste bilde.

Fotografiene er utstilt på Flasken Cafe og vinstue, Flaskebekk Senter, Nesodden fra 3. januar til midten av mars.

 

Aziza Hobben Bang Ellingsen – med utstillinge Terrasseblomstring

Denne utstillingen er en slags feiring av (den fantastiske) sommeren

Det var vanskelig å finne motivasjon til å stå inne på atelieret å jobbe når vi endelig fikk en varm og solrik sommer igjen, så jeg fant fram akvarellskrinet og etter morgenbadet ble det morgen-akvareller i blomsterfloret på terrassen.

Når jeg jobber med akryl er det rom for å korrigere og male over i runde på runde (hvilket jeg gjør) men akvarell er transparent, oppfører seg på en annen måte og gir ikke det samme rommet for å korrigere. For over 20 år siden slet jeg med å komme ut av akvarell-måten å jobbe på og over til akryl så det har vært artig å gå den motsatte veien igjen nå.

På min separatutstilling på galleri Cuben i Oslo i september viste jeg primært arbeider i akryl /collage på lerret, flere av dem var abstraksjoner som bygget på disse blomster-akvarellene. Noen av de maleriene vil også bli med her. Litt grafikk blir det også.

Utstillingen åpner søndag kl 14 og skal henge ut året. Men skulle man få lyst til å kjøpe et bilde for å gi bort i julegave kan det hentes i god tid før jul(så fyller jeg på med nye).

Blomk og blå benk Blomkarse I Blomkarse og kosmos I Turkis mugge og Klematis Vannkanne og Hortensia

 

 

Ole A. Seifert

Etter noen år med utstillinger Oslo og utlandet, viser Ole A. Seifert igjen bilder lokalt på Nesodden. Med en kombinasjon av beskrivende og abstrakt maleri, en meget koloristisk tilnærming og raffinerte linjer, er Seiferts stil særegen og unik. Ved siden av malerier, vil Ole A. Seifert også vise grafikk i diverse teknikker. Utstillingen vil henge frem til 28. oktober.

 Bildet under heter Motswana Princess og er et linoleumstrykk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tidligere utstillere:

Rønnaug F. Roald

Årets sommerutstiller er Rønnaug F. Roald fra Nesodden. Hun viser sine fotografier av sommerlige landskap, innsekter, fugler, dyr og blomster. Bildene er frodige og gir oss «godfølelsen» av en sesong som nå er rett rundt hjørnet. Hennes fotografier gir oss inspirasjon, drømmer og glede. Hun har bakgrunn fra Kunstfagskolen i Ålesund og diverse kurs i inn- og utland. Hennes mentor er fotograf Nina Reistad, som har fulgt henne opp faglig i flere år.

Bildene henger på veggene fra søndag 16 juni.

a NB NB NB to kuer gotlandv enslig sau kummin kvadrat  to fine kuer
zinnia med blomsterflue copy —————————–

 

 

Tom Ståle Engebretsen
Vernissage tirsdag 16 april kl. 19
Bildene henger på veggene i tidsrommet 16. April – 26. Mai.

Tom Ståle Engebretsen (f. 1965) viser landskapsfotografier i den nye utstillingen på Flasken. Det er fargesterke fotografier som er produsert med god gammeldags filmteknikk. Alle bildene er nye til denne
utstillingen. Fotografi serien heter ”Lyskrydder”. Det er blitt Engebretsen´s varemerke, og bildene har både det maleriske og estetiske.

Tom Ståle Engebretsen (f. 1965) er oppvokst på Nesodden. I voksen alder har han bodd i Oslo før han fikk hjemlengsel og flyttet tilbake for ca. 7 år siden.

Fotografiet har alltid vært han sterkeste interesse, selv om han i nyere tid har begynt å komponere musikk. Han har jobbet i fotobransjen i over 10 år. Han har vært fotograf hos Blomqvist kunsthandel AS. I tillegg har han vært svært aktiv i det norske fotomiljøet. Blant annet som mangeårig leder i fotostyret i Oslo kamera klubb. Han har både arrangert og deltatt på en rekke kollektivutstillinger. Han har også sittet som jury i landsdekkende fotokonkurranser.
Engebretsen har også hatt egne separatutstillinger. Blant annet på Fotografiens hus i Oslo.

Etter at Engebretsen flyttet tilbake til Nesodden har hans kreative ideer og engasjement bare økt. Han brenner for lokalmiljøet og trives med høy aktivitet.

Noe hans egne kommentarer viser:

  • Nesodden er min oase. Her har jeg mitt miljø på alle kreative fronter.
  • Tilhørigheten til naturen er grunnleggende for meg. Jeg trives godt i nesoddmarka, sommer som vinter.
  • Det har også sine fordeler at det er kort vei til Oslo. Kan ikke nekte for at jeg er glad i byen også.

Fotoserien som nå skal vises på Flasken, er et tema-arbeid han har holdt på med i over 20 år. ”Lyskrydder fra naturkilden” eller bare ”Lyskrydder” er basert på god gammeldags analog film teknologi. Bildene er tatt med det vi kaller for lysbilder eller dias. Etterarbeidet består i montering av flere bilder.
Motivene i denne utstillingen bringer oss rundt på en reise til både Norge, Danmark og Frankrike. Ikke som en dokumentasjon, men gjennom Engebretsen`s ”fotofilter” som setter sitt særpreg på bildene.

utstilling